Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده مردم اصفهان یکی از موانع جدی سر راه پروژه قطار سریع السیر تهران به اصفهان را مشکلات و موانع داخلی برشمرد و یکی از این موانع را محاسبه بیمه و مالیات آن به دلار عنوان کرد که باعث افزایش هزینه‌های اتمام پروژه می‌شود.

گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، اعظم ذوالفقاری منظری؛ * پروژه قطار سریع السیر تهران به اصفهان ۱۱ ساله است که روی زمین مانده و تا حالا جز رفت و برگشت چندباره بین شرکت زیرساخت وزارت راه و راه آهن جمهوری اسلامی و ایجاد زیرساخت بخش کوتاهی از مسیر پیشرفت قابل توجه دیگری نداشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

ضرورت احداث این مسیر، توسعه حمل و نقل ریلی در سرعت را به دنبال دارد و امکان جابه جایی افراد، محصولات و دانش را با سرعت بیشتری فراهم می‌کند. این طرح مسیر شمال به جنوب را به شکل چشمگیری کاهش می‌دهد. اما اکنون همه این امکانات که می‌تواند با احداث قطار سریع السیر ایجاد شود، گرفتار موانع اداری داخلی است.

 

این موضوع را مهدی طغیانی، نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی و عضو هیات علمی دانشگاه اصفهان به خبرنگار ما می‌گوید و توضیح می‌دهد که یکی از مشکلات این پروژه، علاوه بر دست به دست شدن آن، حمل بار مالی زیاد از طرف اداره مالیات و بیمه بر آن است.

 

به گفته او، چون اجرای این پروژه با یک شرکت چینی و به صورت فاینانس برنامه ریزی شده، در طرح این پروژه، هزینه مالیات و بیمه هم به دلار درنظر گرفته شده است و همین امر هزینه‌های اتمام کار را به شدت افزایش می‌دهد.

 

طغیانی می‌گوید: اگر این هزینه‌های بیمه‌ای و مالیاتی را درنظر نگیریم، احداث این خط ریلی در مسیر تهران تا اصفهان و با درنظر گرفتن چهار رام قطار حدود ۳۵ میلیارد یوآن برآورد می‌شود؛ بنابراین در صورت تحمیل هزینه‌های بیمه‌ای و مالیاتی، این پروژه هر روز گرانتر از قبل شده و عملا از صرفه اقتصادی خارج می‌شود.

 

از طرف دیگر رفت و برگشت‌های این پروژه بین شرکت زیرساخت و راه آهن خود عامل جدی دیگری در کندی پیشرفت آن بوده است. نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی توضیح می‌دهد: این امر باعث می‌شود مجری پروژه با سلایق مختلف مدیران مواجه شود و نتواند سرعت مورد انتظار را برای انجام پروژه ارائه دهد.

 

در فیلم زیر مشروح این گفتگو را مشاهده می‌کنید:

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: وزارت راه و شهرسازی قطار سریع السیر تهران اصفهان مهدی طغیانی قطار سریع السیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۸۲۱۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با خرید امتیاز نهضت ملی گرفتار نشوید؛ احتمال سلب پروژه مسکن

به گزارش خبرنگار مهر، ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی از وعده‌های انتخاباتی ریاست جمهوری سید ابراهیم رییسی بود؛ البته وی در یکی از مصاحبه‌های رسانه‌ای خود اعلام کرد: «ایران به بیش از یک میلیون مسکن در هرسال نیازمند است.»؛ همچنین طرح نهضت ملی مسکن و قانون جهش تولید مسکن از دو سال پیش تاکنون در راستای تحقق این وعده رییس جمهور ایجاد شدند.

با آغاز به کار دولت سیزدهم و در راستای اجرای شعار مسکنی این دولت، وزارت راه و شهرسازی به‌عنوان متولی امر و بر اساس قانون جهش تولید مسکن اقدام به آغاز طرحی تحت عنوان نهضت ملی مسکن کرد که طی آن تعداد ۴ میلیون واحد مسکونی در طول ۴ سال احداث و به متقاضیان تحویل داده خواهد شد.

براساس این گزارش، شرکت عمران شهرهای جدید نیز از میان واحدهای مسکونی مورد تعهد دولت، پس از جابه‌جایی اختیارات حاصل از شرکت به سازمان ملی زمین و مسکن ۴۰۰ هزار واحد را در دستور کار داشته و متعهد است طی مدت زمان ذکر شده فرآیند ساخت و تحویل آنها را به متقاضیان به سرانجام برساند که تاکنون نیز تا بخش عمده‌ای از تعهد شرکت در تأمین زمین مورد نیاز، انجام شده‌است.

طبق آمار ارائه شده در سامانه ثبت‌نام نهضت ملی مسکن از ابتدای آغاز طرح تعداد یک میلیون و ۳۴۵ هزار و ۵۷۰ نفر در شهرهای جدید ثبت‌نام کردند که از این تعداد ۳۱۱ هزار و ۳۶۵ نفر واجد شرایط اعلام‌شده و هم‌اکنون از میان متقاضیان واجد شرایط تعداد ۱۵۱ هزار و ۷۲۴ نفر در مرحله تأیید نهایی هستند.

یکی از این شهرها که نسبت به وعده ساخت واحدهای نهضت ملی تعهد دارد، شهر جدید پرند است که از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون ۳۳ هزار و ۵۰۰ واحد نهضت ملی مسکن در پرند آغاز شد که از این تعداد تاکنون ۱۱ هزار و ۲۰۰ واحد به متقاضیان تحویل شده است.

براساس اطلاعات در حال حاضر، چهار هزار واحد مسکن برای افتتاح آمادگی دارند، اما به دلیل عدم تأمین زیرساخت‌های آب، برق یا فاضلاب قابل واگذاری نیستند؛ بنا بود تا طبق مصوبه شورای عالی مسکن هزینه اجرای تأسیسات زیرساختی آب، برق و فاضلاب تا یک سوم توسط وزارت نیرو، یک سوم توسط وزارت راه و شهرسازی و یک سوم از سوی استانداری‌ها تأمین شود.

وزارت راه از طریق منابع صندوق ملی مسکن این تأمین مالی را انجام داده و طبق قانون جهش تولید مسکن متقاضی باید تنها حق انشعاب را پرداخت کند و تاخیر در تحویل این واحدها به دلیل عدم تامین منابع مالی از سوی وزارت نفت و وزارت نیرو و طبق گفته مسوولان مربوطه اگر این موانع رفع شود شهر جدید پرند تا پایان سال جاری نیز امکان تحویل ۵ هزار واحد دیگر را خواهد داشت.

آورده مالی متقاضیان شهر جدید پرند برای واحدهای مسکونی حدود ۷۰۰ میلیون تومان است که با دریافت تسهیلات ۵۵۰ میلیون تومانی، هزینه تمام شده واحدهای آماده بهره‌برداری در مجموع حدود یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان برآورد می‌شود.

همچنین در شهر جدید پرند علاوه بر ساخت واحدهای نهضت ملی، ۹۶ هزار واحد مسکن مهر نیز وجود دارد که از این تعداد حدود ۹۵ هزار واحد افتتاح و هزار و ۳۶۹ واحد باقیمانده که عمده آنها مربوط به مسکن‌های مهر تعاونی‌ها است، که این واحدها مشکل حقوقی یا اعضای تعاونی با هیات مدیره یا سازنده با هیات مدیره مسئله دارند که برای حل اختلاف با دستور قضایی متوقف شده است.

معرفی ۱۰ هزار واحد خالی پرند به سازمان امور مالیاتی

آرش صیادی مدیرعامل شهر جدید پرند در گفت‌وگو با خبرنگار مهر در خصوص واحدهای مساله‌دار مسکن مهر، گفت: طبق پیگیری‌ها مشکل حدود ۷۰۰ واحد برطرف شده و برای رفع موانع باقی واحدها همچنان در تلاش هستیم؛ البته مسکن مهر پرند از نظر سازه‌ای پروژه با کیفیت محسوب می‌شود.

مدیرعامل شهر جدید پرند در ادامه تاکید کرد: البته در شهر جدیدپرند ۲۲۰ هزار نفر برای نهضت ملی مسکن ثبت نام کردند که از این تعداد تنها ۸۸ هزار نفر واحد شرایط بودند. هم‌اکنون زمین ۳۳ هزار و ۳۰۰ واحد تامین شده و کمبود زمین عامل اصلی محدود شدن این شهر جدید محسوب می‌شود و ۵۰ هزار واحد تقاضای مسکن در پرند وجود دارد که زمینی در دستور کار نیست؛ حداقل هزار و ۳۰۰ هکتار دیگر زمین مورد نیاز این شهر جدید است.

وی در ادامه تاکید کرد: شهرک اعتمادیه حدود ۳۲۰ هکتار و هم‌اکنون این شهرک در حال طی کردن فرآیند تملک زمین و در این شهرک ساخت ۱۰ هزار واحد پیش‌بینی می‌شود؛ همچنین در پرند موضوع محدودیت آب نیز وجود دارد. در حا حاضر بیش‌از ۴۰ هزار واحد در پرند در حال ساخت که ۶ هزار و ۸۰۰ واحد از طریق مشارکت و ۵ هزار واحد دیگر نیز توسط بخش خصوصی ساخته می‌شود.

این مسوول در خصوص قیمت واحدهای نهضت ملی گفت: وزارت راه و شهرسازی تلاش کرده که قیمت مسکن را در کل کشور مدیریت شود و قیمت‌ها تقریباً یکسان باشد، اکنون متوسط قیمت تمام شده مسکن در پرند در پروژه‌های مختلف ۱۰ میلیون تومان در هر متر مربع برآورده شده و اگر متقاضیان اقساط خود را پرداخت کنند، قطعاً در موقع اعلام شده واحدهای خود را تحویل می‌گیرند.

وی در ادامه با تاکید بر غیرقانونی بودن خرید و فروش امتیاز نهضت ملی مسکن، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه امکان دارد در ادامه پروژه به هر دلیلی امتیاز نهضت ملی مسکن سلب شود، از مردم می خواهیم به چنین معاملاتی ورود نکرده و خود را گرفتار نکنند.

مدیرعامل شرکت عمران پرند اظهار کرد: با توجه به افزایش جمعیت پرند که نزدیک به ۴۰۰ هزار است، باید به سمت تامین خدمات روبنایی از جمله، مدرسه، مسحد، فضای سبز، مراکز درمانی و… حرکت کنیم.

صیادی ادامه ادامه داد: بیمارستان یکی از نیازهای اساسی مردم شهر پرند است که با تامین ۵۰ درصدی هزینه‌های احداث این بیمارستان از سوی شرکت عمران شهر جدید پرند، کلنگ‌زنی این پروژه تا تیرماه آغاز خواهد شد و که ۸ هکتار برای این بیمارستان ۲۲۰ تختخوابی پرند اختصاص شده است.

وی افزود: سال گذشته در شهر جدید پرند به صورت فشرده ۱۳ هزار واحد مسکونی خالی شناسایی و هم‌اکنون ۱۰ هزار واحد به سازمان امور مالیاتی برای اخذ مالیات معرفی شده است؛ البته احتمال وجود ۳ هزار واحد دیگر خالی از سکنه در این شهر جدید وجود دارد.

به گزارش مهر، شهر جدید پرند در ۳۰ کیلومتری جنوب غربی تهران و در مسیر آزادراه تهران ساوه و در مجاورت فرودگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) واقع شده است و روزانه بیش از ۳۰ هزار نفر بین تهران و پرند تردد می‌کنند.

کد خبر 6092706 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • بررسی پروژه‌های ریلی از جمله خط‌آهن سریع‌السیر تهران-مشهد
  • تعطیلی پنجشنبه‌ها ۸.۳ میلیارد دلار به کشور ضرر می‌زند
  • اختصاص 800 میلیارد تومان به پروژه های محلات کم برخوردار در بودجه سال جاری
  • دریافت بیمه مسافرتی چه ضرورتی دارد؟
  • مهمترین اخبار ۱۱ اردیبهشت/افزایش حقوق بازنشستگان از اردیبهشت
  • سریعترین قطار‌های جهان در سال ۲۰۲۴ کدامند؟
  • کریدور ریلی خواف هرات گرفتار تحریم‌ های داخلی است
  • با خرید امتیاز نهضت ملی گرفتار نشوید؛ احتمال سلب پروژه مسکن
  • وضعیت اعتبارات عمرانی و هزینه‌ای لرستان هر چه سریع‌تر مشخص شود
  • کریدور ریلی خواف - هرات، گرفتار تحریم‌های داخلی است