Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهدی طغیانی، نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اصفهان با بیان اینکه یکی از مدل‌های قطار سریع‌السیر مدل چتری است که یک ستون فقرات دارد، اظهار داشت: در این مدل مسیر تهران-اصفهان ستون فقرات چتر است و قطار از تهران به سمت مشهد و تبریز و از اصفهان به سمت شیراز و بوشهر و بندرعباس خواهد رفت و اهمیت اصفهان در این طرح از این جهت است که قرار است جنوب را به شمال متصل کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: نیاز است خط جنوب-شمال از شهرهایی مانند اصفهان و شیراز بگذرد، زیرا بسیاری از شهرهای فلات مرکزی و جنوب کشور به این شهرها ختم می‌شوند و جمعیت را به تهران و سایر نقاط کشور منتهی می‌کند.

طغیانی با یادآوری اینکه خط سریع‌السیر از ۲ جهت قابل اهمیت است، ادامه داد: این پروژه نیروی انسانی تحصیل‌کرده و مؤثر ما را به بازار تهران متصل می‌کند و این اتفاق در حوزه‌های مختلف از جمله دانش‌بنیان‌ها تحول ایجاد خواهد کرد.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه اهمیت دیگر این پروژه در موضوع گردشگری است، عنوان کرد: اصفهان یک شهر-موزه است که جاذبه‌های متعدد گردشگری دارد و این موضوع می‌تواند اصفهان را به بازار حدود ۱۵ میلیونی تهران و کرج متصل کند و در این صورت می‌توانیم در اواخر هر هفته گردشگر داشته باشیم؛ ضمن اینکه همایش‌ها، نشست‌ها و رویدادهای مختلف در اصفهان برگزار شود.

وی تأکید کرد: گردشگری و دانش‌بنیان‌ها در اقتصاد آینده‌ اصفهان که مبتنی بر سند آمایش سرزمین است، نقش مهمی دارد و تحقق آن با اجرای این پروژه تسهیل خواهد شد.

طغیانی با بیان اینکه مهم‌ترین موضوعی که در پروژه قطار سریع‌السیر قرار دارد، بحث انتقال فناوری و ساخت زیرساخت‌های آن در کشور است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر فناوری ساخت ریل‌های قدیمی را داریم و اگر تأمین مالی آن مطرح باشد، مشکلی نداریم.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در خصوص قطارهای سریع‌السیر نکته‌ قابل توجه این است که فناوری آن را نداریم و ورود این فناوری به کشور به ما کمک می‌کند که قطارهای سریع‌السیر را خودمان توسعه دهیم.

وی پیرامون اعتبار پروژه قطار سریع‌السیر یادآور شد: کل اعتبار پروژه حدود ۵۷ میلیارد یوآن و مجری پروژه یکی از شرکت‌های دولتی چین و کارفرما وزارت راه و شهرسازی است؛ تاکنون برای این پروژه ۴ میلیارد یوآن هزینه شده که فاز اول آن ۱۳.۶ میلیارد یوآن است.

طغیانی با یادآوری اینکه البته کل ۵۷ میلیارد یوآن مربوط به بحث اجرایی نیست و هزینه‌های بیمه، کارفرمایی، مالیات و ... را نیز در برمی‌‎گیرد، گفت: هزینه خود پروژه بین ۳۰ تا ۳۴ میلیارد یوآن است و یکی از دلایلی که پروژه گران تمام می‌شود، هزینه‌های طرح است و اگر این موارد حذف شود و به شکل ریالی پرداخت شود، پروژه از جهت ارزی سبک خواهد شد و مجبور به پرداخت اقساط وام به چینی‌ها نیستیم.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی افزود: پروژه در دوره وزارت آقای اسلامی به اینگونه تعریف شده بود که مسیر قم-اصفهان به‌طور کامل سریع‌السیر و مسیر قم-تهران همان خط فعلی یعنی خط برقی باشد و با حداقل سرعت ۳۰۰ کیلومتر مسیر را طی کند، اما زمانی که فناوری منتقل شد توانستیم مسیر قم-تهران را نیز با سرعت بالاتری اجرا کنیم.

وی پیرامون وضعیت فعلی این پروژه خبر داد: در حاضر ۶۰ درصد مسیر قم-اصفهان زیرسازی شده و ۱۰۰ کیلومتر آن آماده روسازی و ریل‌گذاری است.

طغیانی پیرامون مشکل فعلی پروژه قطار سریع‌السیر توضیح داد: چند بار پروژه رفت و برگشت داشته؛ ابتدا کافرما، شرکت ساخت بوده و بعدا در دوره آقای آخوندی به راه‌آهن منتقل شده و در دوران وزارت آقای اسلامی مجددا پروژه به شرکت زیرساخت منتقل شده است.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی گفت: در دوره آقای اسلامی اسناد تغییر نکرده، اما مجری، شرکت زیرساخت بوده و در حال حاضر به علت عدم تغییر اسناد، راه‌آهن مدعی است و نظرش این است که طرح برای قم-تهران اجرا شود و هزینه‌های انجام شده قم-اصفهان رهاسازی شود که از نظرمان این موضوع منطقی و شدنی نیست.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در حال تلاش هستیم تا کار متوقف نشود و مسیر خود را ادامه دهد و مابقی نیاز ارزی نیز تخصیص پیدا کند تا بهره‎‌برداری آن را در همین دولت شاهد باشیم؛ گفت: این طرح از طرح‌های اصلی و زیرساختی اصفهان است و به هیچ وجه نباید اجازه دهیم که متوقف یا جابجا شود.

انتهای پیام/۶۳۱۲۵/آ/

منبع: فارس

کلیدواژه: قطار سریع السیر مهدی طغیانی نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی قطار سریع السیر میلیارد یوآن مسیر قم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۵۹۹۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احداث و بهره‌برداری از ۲ جایگاه شارژ سریع خودروهای برقی در اصفهان

معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهردار اصفهان گفت: احداث و بهره‌برداری از ۲ جایگاه شارژ سریع خودروهای برقی با مشارکت شهرداری اصفهان با شرکت مپنا صورت می‌گیرد.

حسین حق شناس در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به قرارداد دو ایستگاه شارژ شرکت مپنا در اصفهان اظهار کرد: توسعته خودروهای برقی در کلان‌شهرها به منظور کاهش آلاینده ها از اهمیت بسیاری برخوردار است.

وی با اشاره به جزئیات این پروژه اضافه کرد: در راستای سیاست‌گذاری کلی حوزه حمل‌ونقل برای توسعه حمل‌ونقل پاک و زمینه‌سازی برای استفاده شهروندان از وسایل نقلیه برقی در سال های گذشته تفاهم نامه ای فی مابین شهرداری اصفهان و شرکت مپنا برای احداث تعدادی جایگاه های شارژ سریع خودروهای برقی منعقد شده است.

معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهردار اصفهان تصریح کرد: در حال حاضر دو مورد از این ایستگاه ها که جانمایی آن قطعی شده در دست اقدام است که یکی از این ایستگاه ها در خیابان فرایبورگ در منطقه ۶ اصفهان و ایستگاه دیگر در محدوده میدان بزرگمهر در منطقه ۴ اصفهان قرار دارد.

وی با اشاره به احداث این دو ایستگاه به صورت مشارکتی توسط شهرداری اصفهان و شرکت مپنا ادامه داد: بخشی از زیرساخت های این دو ایستگاه توسط شهرداری تامین می شود و تامین تجهیزات شارژ این دو ایستگاه توسط شرکت مپنا صورت می گیرد.

حق‌شناس با بیان اینکه خدمات بهره‌برداری از این ایستگاه ها تا شش سال توسط شرکت مپنا انجام می شود و پس از شش سال با پایان دوره تفاهم نامه ممکن است بهره‌برداری ازاین ایستگاه ها تموسط شهرداری یا شرکت مپنا یا هر شرکت دیگری انجام شود، تاکید کرد: با توجه به گسترش استفاده از وسایله نقیله برقی در آینده احداث و راه‌اندازی این دو ایستگاه کافی نیست و قطعاً با توجه به توانمندی بخش خصوصی می‌توانیم در آینده تعداد بیشتری از این ایستگاه ها را در شهر اصفهان احداث و راه‌اندازی کنیم.

وی با تاکید بر لزوم فرهنگ‌سازی در راستای توسعه استفاده از وسایل نقلیه برقی افزود: احداث و راه اندازی این دو ایستگاه به صورت مشارکتی توسط شهرداری و بخش خصوصی بیشتر در راستای فرهنگ سازی و آشنایی مردم با وسیله نقلیه برقی، نحوه شارژ آن و آشنایی و آگاهی مردم با فرایند تردد خودروهای برقی است.

کد خبر 749139

دیگر خبرها

  • بررسی پروژه‌های ریلی از جمله خط‌آهن سریع‌السیر تهران-مشهد
  • نقص فنی علت توقف قطار مشهد به تهران اعلام شد
  • ◄ احداث و بهره‌ برداری از ۲ جایگاه شارژ سریع خودروهای برقی در اصفهان
  • پرداخت تسهیلات پروژه‌های خودمالکی مسکن متوقف نشده است
  • احداث «مشهد - گلبهار - چناران» سرعت می‌گیرد
  • بازدید استاندار خراسان رضوی از پروژه ملی قطار «مشهد-گلبهار-چناران» / عملیات احداث سرعت می‌گیرد
  • بازدید استاندار خراسان رضوی از پروژه ملی قطار «مشهد-گلبهار-چناران»/عملیات احداث سرعت می‌گیرد
  • قرارداد احداث ۲ ایستگاه شارژ سریع خودروهای برقی در اصفهان با شرکت مپنا امضا شد
  • سریعترین قطار‌های جهان در سال ۲۰۲۴ کدامند؟
  • احداث و بهره‌برداری از ۲ جایگاه شارژ سریع خودروهای برقی در اصفهان